Mainokset

Kanapata Etiopialainen broileripata resepti

Mainokset

Kanapata Etiopialainen broileripata resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 45 min
  2. Etiopialainen broileripata
  3. 6 annosta
  4. 1,3 kg broilerin koipi-reisiä (marinoimatonta)
  5. 800 g punasipulia
  6. 150 g voita
  7. 2 rkl mausteseosta (berberé)
  8. ¾ dl tomaattipyreetä
  9. 3 kpl valkosipulinkynttä
  10. 1 rkl tuoretta inkivääriä
  11. 1 dl punaviiniä
  12. 4 dl vettä
  13. 1 tl suolaa
  14. ¼ tl kardemummaa (rouhittuna)
  15. 6 kpl munaa
  16. Poista lihoista nahka, ja leikkaa nivelen kohdalta kahtia. Huuhtele
  17. lihat hyvin ja pidä kastikkeen tekemisen ajan kylmässä vedessä, johon
  18. on lisätty suolaa tai sitruunamehua.
  19. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuumenna ⅓ voista kattilassa
  20. ja kuullota siinä sipulit pehmeiksi, 57 minuuttia.
  21. Lisää berberé ja tomaattipyree. Hauduta noin 15 min. Lisää tarvittaessa
  22. vettä ½ dl kerrallaan samalla sekoittaen.
  23. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.
  24. Lisää kattilaan loppu voi, inkivääri, valkosipuli ja viini. Anna hautua
  25. noin puoli tuntia. Jos pata uhkaa kuivua, lisää vettä vähän kerrallaan.
  26. Lisää lihat ja suola kastikkeeseen. Hauduta broileripataa vielä
  27. kannella peitettynä noin 30 minuuttia. Sekoita välillä.
  28. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kardemumma.
  29. Keitä munat koviksi. Kuori munat ja tee viiltoja valkuaiseen (ei
  30. keltuaiseen asti) niin, että kastike pääsee sisään. Lisää munat
  31. kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
  32. Tarjoa etiopialainen broielripata lämpimänä raejuuston ja salaatin
  33. kera.
  34. Voit korvata berberén 1½ rkl:lla kurkumaa. Jätä silloin pois myös
  35. tomaattipyree ja punaviini. Berberéä voit ostaa Wulitan verkkokaupasta
  36. www.mama-ethiopia.fi.

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit