Mainokset

Karjalanpiirakat riisitäytteellä resepti

Mainokset

Karjalanpiirakat riisitäytteellä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Karjalanpiirakat
  4. 20 kpl
  5. Kuoritaikina
  6. 2 dl vettä
  7. 1 tl suolaa
  8. 4½ dl ruisjauhoja
  9. ½ dl vehnäjauhoja
  10. Riisitäyte
  11. 4 dl vettä
  12. 3 dl puuroriisiä
  13. 10 dl kevytmaitoa
  14. 1 tl suolaa
  15. 1 rkl voita
  16. Voiteluun
  17. 2 dl vettä (kiehuvaa)
  18. 50 g voita
  19. Valmista ensin karjalanpiirakoiden riisitäyte. Kiehauta kattilassa vesi
  20. ja riisi. Kun vesi on imeytynyt, lisää maito. Kun maito alkaa kiehua,
  21. pienennä lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen, välillä sekoittaen,
  22. lähes kypsiksi. Lisää lopuksi voi ja suola. Säilytä lämpimässä.
  23. Sekoita vesi, suola ja jauhot tasaiseksi massaksi.
  24. Kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikina kiinteäksi ja lisää tarvittaessa
  25. jauhoja. Kun taikina tuntuu kiinteältä, pyörittele se tangoiksi.
  26. Leikkaa tangot palasiksi. Pyörittele palat palloiksi.
  27. Painele pallot litteiksi kakkaroiksi. Kun kaikki palat ovat litteitä,
  28. alkaa kuorien ajeleminen.
  29. Pyöritä piiraspulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla. Tee
  30. karjalanpiirakoista ohuita ja soikeita ja perunapiirakoista pyöreitä ja
  31. ohuita. Tee kuorista kymmenen kappaleen pinoja. Ripota väleihin vähän
  32. jauhoja. Peitä liinalla tai muovilla, etteivät ne kuivu.
  33. Levitä valmiit kuoret leivinlaudalle. Harjaa ylimääräiset jauhot pois.
  34. Lusikoi kullekin piirakalle runsas lusikallinen täytettä. Levitä täyte
  35. melkein reunoille asti.
  36. Rypytä piirakan reunat etusormilla vetäen tai käyttäen apuna peukaloa
  37. ja etusormea.
  38. Paista piirakoita kuumassa uunissa 275300 asteessa noin 15 minuuttia.
  39. Kasta karjalanpiirakat voi-vesiseokseen ja nosta ne tarjolle.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

kurpitsa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit