Mainokset

Karjalanpiirakka Karjalanpiirakat eri täytteillä resepti

Mainokset

Karjalanpiirakka Karjalanpiirakat eri täytteillä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 3 t
  2. Passiivinen 45 min
  3. Karjalanpiirakat
  4. 70 kpl
  5. Kuoritaikina
  6. 2½ dl vettä
  7. 1 tl suolaa
  8. 1½ dl vehnäjauhoja
  9. 5 dl ruisjauhoja
  10. Riisitäyte
  11. 30 g voita
  12. 20 dl kevytmaitoa
  13. 3 dl puuroriisiä
  14. 2 tl suolaa
  15. 1 kpl munaa
  16. Lisäksi
  17. 75 g voita (sulatettuna)
  18. Sulata riisitäytteen voi kattilassa, lisää maito ja kuumenna seos
  19. kiehumispisteeseen. Kaada riisit kattilaan, sekoita hyvin ja keitä
  20. puuroa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, vähän väliä hämmentäen.
  21. Mausta suolalla. Riko munan rakenne kupissa ja sekoita muna puuroon.
  22. Käännä hella nollille, mutta jätä puuro muhimaan jälkilämmöllä kannen
  23. alle.
  24. Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on
  25. tasaista ja kiinteää. Jaa taikina neljään osaan, kääri taikinanokareet
  26. tuorekelmuun. Jauhota leivinalusta ruis-vehnäjauhoseoksella. Kauli
  27. taikina levyksi, nokare kerrallaan. Paina levyyn muotilla ympyröitä.
  28. Irrota pyöreät kakkarat ja säilö ne muovin alle, ripottele ruisjauhoja
  29. väliin. Jatka samaan tapaan, kunnes koko taikina on valmiina
  30. kakkaroina.
  31. Jauhota leivinalusta ruis- ja vehnäjauhon seoksella ja kauli kakkarat
  32. piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi. Ota rento ote pulikan päistä,
  33. harjoittele otetta kaikessa rauhassa. Kevyeen, mutta vauhdikkaaseen
  34. pulikointiin vaaditaan joskus muutama pieleen mennyt tekelekin. Levitä
  35. valmiiden piirakkapohjien väliin leivinpaperia, etteivät pohjat kuivu
  36. tai tartu toisiinsa.
  37. Levitä täytettä kuoren päälle, älä kuitenkaan ihan reunoille asti.
  38. Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja nipistä reunaan kauniita
  39. aaltokuvioita. Riisipiirakat saavat olla soikeita, mutta
  40. perunapiirakoista tehdään yleensä pyöreitä. Ympyrän muokkaaminen vaatii
  41. tosin jo jatko-opintoja, joten voit ensikertalaisena olla ylpeä
  42. soikeista perunapiirakoistakin!
  43. Itse rypytys onnistuu parhaiten, jos otat kämmenen reunalla tukea
  44. leivinalustasta. Purista saman käden peukalo etusormeen. Paina
  45. piirakkaan sormien päillä tasainen ryppyreuna. Pidä kädet paikallaan ja
  46. anna piirakan liikkua rypytyksen aikana kuin se olisi liukuhihnalla.
  47. Älä turhaan huolestu, elleivät piirakkasi näytä kaupan piirakoilta,
  48. lopputuloksessa saa näkyä käsityön jälki.
  49. Nosta piirakat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Varmista, ettei
  50. leivinpaperi ole peltiä suurempi, muuten paperi palaa kuumassa uunissa.
  51. Paista karjalanpiirakoita 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia,
  52. kunnes täyte saa kuparinruskeita täpliä. Avaa uunin luukku hetkeksi ja
  53. päästä vesihöyry ulos ensimmäisten viiden minuutin jälkeen (mikäli
  54. käytät sähköuunia, puu-uunissa ei höyrystä tarvitse huolehtia).
  55. Voitele uunituoreet karjalanpiirakat voisulalla, pinoa ne sitten
  56. päällekkäin, pohjatkin saavat imeä itseensä voita. Anna
  57. karjalanpiirakoiden vetäytyä hetki leivinpaperin ja keittiöpyyhkeen
  58. alla. Ihastele ensin aikaansaannoksiasi, herkuttele sitten
  59. karjalanpiirakat munavoin kanssa.
  60. Vaihtoehtoisesti voit tehdä perunatäytteen, tai värikkäitä bataatti-
  61. tai punajuuritäytteitä. Keitä perunat kypsiksi, kaada keitinvesi pois,
  62. (ota vesi kuitenkin talteen) ja soseuta perunat. Lisää joukkoon
  63. keitinvettä, voita, muna ja suolaa (sekä keitetty, kuorittu ja
  64. soseutettu bataatti tai muussattu punajuuri.)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit