Mainokset

Karjalanpiirakka Karjalanpiirakat ohratäytteellä resepti

Mainokset

Karjalanpiirakka Karjalanpiirakat ohratäytteellä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Karjalanpiirakat
  4. 25 kpl
  5. Ohrapuuro
  6. 12 dl kevytmaitoa
  7. 2 dl ohrasuurimoita
  8. 1 tl suolaa
  9. Kuoritaikina
  10. 4 dl ruisjauhoja
  11. 1½ dl vehnäjauhoja
  12. 2 tl suolaa
  13. 2 dl vettä
  14. Voiteluun
  15. ¾ dl kevytmaitoa
  16. 75 g voita
  17. Valmista karjalanpiirakoiden täytettä varten ohrapuuro. Kaada maito
  18. kattilaan ja lämmitä sekoittaen kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja anna
  19. hautua hiljaa liedellä poristen 11½ tuntia. Sekoittele puuroa
  20. välillä pohjaa myöden ja mausta suolalla. Anna jäähtyä.
  21. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää kylmä vesi ja vaivaa käsin
  22. tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, leikkaa se 24
  23. osaan ja suojaa kuivumiselta.
  24. Pulikoi tai kauli yksi kiekko kerrallaan ohueksi soikioksi. Käytä apuna
  25. runsaasti ruis-vehnäjauhoseosta, jotta ohuet kuoret eivät tartu pöytään
  26. kiinni. Aseta paperinohuet taikinakuoret muovikelmun sisään odottamaan
  27. täyttöä.
  28. Puhdista ylimääräiset jauhot kaulituista taikinakuorista pullasudin
  29. avulla. Levitä 12 rkl puuroa ohueksi kerrokseksi soikion keskelle.
  30. Taita taikinan reunat puuron päälle ja rypytä piirakka etusormien
  31. avulla keskeltä aloittaen.
  32. Nosta piirakat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista mahdollisimman
  33. kuumassa uunissa noin 15 min.
  34. Sulata kattilassa maito ja voi. Kastele paistetut, vielä lämpimät
  35. karjalanpiirakat molemmin puolin seokseen ja nosta leivinliinan alle
  36. pehmenemään. Maito-voiseoksen voit levittää piirakoille myös pullasudin
  37. avulla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit