Mainokset

Karpaloiset korvapuustit

Mainokset

Karpaloiset korvapuustit
 
Aineosat
  • 1 kananmuna
  • 1 pussi (150 g) kuivattuja karpaloita
  • 100 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 75 g tuorehiivaa
  • 1 - 2 rkl jauhettua kanelia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa
Ohjeet
  1. Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Siirrä margariini-maitoseos leivontakulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Yleiskoneella saat taikinaan paremman sitkon.Liuota margariini-maitoseokseen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma.Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan voimakkaasti vaivaten. Taikina on valmista kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan.Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi (n. 30 cm x 20 cm) levyiksi.Levitä taikinalevylle ensin pehmeä margariini, ripottele päälle kaneli, sokeri ja kuivatut karpalot. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille.Kohota peitettynä 30 minuuttia. Paina puustien päältä peukalolla niin, että kierteet avautuvat. Voitele vatkatulla kananmunalla.Paista puustit 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit