Mainokset

Karpalokiisseli

Mainokset

Karpalokiisseli
 
Aineosat
  • vettä
  • 3 ,5 dl karpaloita (tai 4-5 dl puolukoita)
  • Raaka-aineen nimi
  • suolaa
  • 2 dl sokeria
  • perunatärkkelysjauhoja
Ohjeet
  1. Survo karpalot kattilan pohjalla. Lisää vesi ja keitä karpaloita niin pitkään, että kuoret vaalenevat ja mehu irtoaa. Siivilöi liemi, lisää sokeri ja mittaa mehu. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä litra. Lisää hyppysellinen suolaa. Se poistaa veden maun mehukiisselistä. Kuumenna seos kiehuvaksi.Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Nosta kiehuva mehukattila kuumalta levyltä kylmälle ja sekoita suurus tasaisena nauhana pohjaa myöten sekoittaen mehuun. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa. Nosta se sitten jäähtymään ja kaada hetken kuluttua tarjoiluvadille. Sokeroi kiisselin pinta.

Kuva galleriasta

tomaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit