Mainokset

Kastike Béchamel – vaalea peruskastike resepti

Mainokset

Kastike Béchamel - vaalea peruskastike resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Béchamelkastike vaalea peruskastike
  3. 1 annosta
  4. 30 g voita
  5. 2 1/1 rkl vehnäjauhoja
  6. ¼ tl valkopippuria
  7. 5 dl kevytmaitoa
  8. ½ tl suolaa
  9. Béchamelkastike sopii mm. lasagneen, kohokkaiden pohjaksi,
  10. kuorruttamiseen, kalaruokien kastikkeeksi ja pinaattikastikkeeseen.
  11. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja rouhittu
  12. valkopippuri ja anna kiehahtaa, älä ruskista. Kaada maito kattilaan
  13. koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 510 minuuttia miedolla
  14. lämmöllä poreillen, koko ajan sekoittaen. Mausta valmis
  15. béchamel-kastike suolalla.
  16. Myös muskottipähkinä sopii bécahamelin maustamiseen.
  17. Toinen tapa valmistaa béchamelkastike: Mittaa kastikkeen aineet
  18. kattilaan, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta 510 min.
  19. Kun vaihdat maidon kirkkaaseen liemeen (kasvis-, kala- tai
  20. kanaliemeen), on kyseessä kevyt ja raikas veloutèkastike. Kastikkeen
  21. liemivalinta määrittelee käyttötarkoituksen.
  22. Juustokastike: Lisää kastikkeeseen 150 g vahvan makuista
  23. juustoraastetta (emmentaali, gruyére, parmesaani).
  24. Sipulikastike: Lisää voissa tai öljyssä pehmitettyä sipuli- tai
  25. purjosilppua ja ruohosipulia kastikkeeseen.

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit