Mainokset

Kastike Hollandaisekastike resepti

Mainokset

Kastike Hollandaisekastike resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Hollandaisekastike
  3. 1 annosta
  4. 200 g voita
  5. Liemi
  6. 2 kpl salottisipulia
  7. 1 tl valkopippuria (kokonainen)
  8. 2 rkl persiljaa
  9. 3 dl kuivaa valkoviiniä
  10. 2 tl valkoviinietikkaa
  11. 2 tl sitruunamehua
  12. 3 kpl keltuaista
  13. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä, jolloin hera ehtii painua pohjaan
  14. ja voisula kirkastuu.
  15. Kuori ja silppua sipuli. Pane sipulisilppu, valkopippurit,
  16. persiljanvarret ja neste kattilaan. Keitä kunnes lientä on jäljellä
  17. noin desin verran. Siivilöi ja mausta liemi valkoviinietikalla tai
  18. sitruunasta puristetulla mehulla.
  19. Sekoita keltuaiset ja liemi. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä
  20. kattilassa tai poreilevassa kuumavesihauteessa koko ajan vatkaten,
  21. kunnes seos on kuohkeaa ja kauniin vaalean keltaista. Nosta kulho
  22. vesihauteesta ja lisää kirkastettu voi joukkoon ohuena nauhana, koko
  23. ajan vatkaten. Tarjoa hollandaisekastike haaleana.
  24. Hollandaisekastike sopii keitetyn, höyrykypsennetyn, paistetun ja
  25. pariloidun kalan kastikkeeksi. Se maistuu myös erilaisten äyriäisten ja
  26. kasvisruokien mm. höyrytetyn parsan kanssa.
  27. Yrttihollandaise: Lisää 1 dl yrttisilppua ja ½ tl rouhittua
  28. mustapippuria.
  29. Maltalainen kastike: Lisää ½ dl veriappelsiinista puristettua mehua.
  30. Vermuttikastike: Lisää 2 rkl kuivaa, vaaleaa vermuttia.

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit