Mainokset

Kasvisgratiini Kuorrutettu kukkakaali resepti

Mainokset

Kasvisgratiini Kuorrutettu kukkakaali resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 35 min
  3. Kuorrutettu kukkakaali
  4. 4 annosta
  5. 1 kpl kukkakaalia
  6. Gratiinikastike
  7. 30 g voita
  8. 3 rkl vehnäjauhoja
  9. 3 dl kevytmaitoa
  10. 1 dl kasvislientä (tai kukkakaalin keitinlientä)
  11. 75 g juustoa (raastettuna)
  12. ¾ tl suolaa
  13. ¼ tl valkopippuria
  14. Pese kukkakaali ja leikkaa kanta tasaiseksi. Kuumenna n. 1½ l vettä
  15. kiehuvaksi isossa kattilassa, lisää 1 tl suolaa ja kukkakaali. Kaalin
  16. ylimmät kukinnot saavat kypsyvät höyryssä pinnan yläpuolella. Keitä
  17. kaali kannen alla lähes kypsäksi, 812 minuuttia. Nosta kaali kahden
  18. haarukan avulla liemestä samalla valuttaen. Siirrä uunivuokaan.
  19. Valmista gratiinikastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää
  20. jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon maitoa ja kasvislientä tai
  21. kukkakaalin keitinlientä pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.
  22. Kuumenna kiehuvaksi, ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin
  23. 5 minuuttia. Lisää juustoraaste, suola ja valkopippuri. Jäähdytä
  24. kastike esimerkiksi kylmässä vesihauteessa, jotta se sakeutuu
  25. jähmeäksi. (Kuuma kastike valuu helposti kukkakaalin pinnalta ennen
  26. paistamista.)
  27. Levitä gratiinikastike kukkakaalin päälle ja gratinoi 200-asteisessa
  28. uunissa noin 25 minuuttia. Osa gratiinikastikkeesta saa valua vuokaan
  29. maukkaaksi kastikkeeksi. Tarjoa kuorrutettu kukkakaali keitettyjen
  30. perunoiden ja halutessasi paistetun kalan kanssa.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit