Mainokset

Kasviskeitto Hernekeitto resepti

Mainokset

Kasviskeitto Hernekeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 8 t
  3. Hernekeitto
  4. 8 annosta
  5. 500 g kuivattuja herneitä
  6. 20 dl vettä
  7. 2 tl suolaa
  8. 500 g sianpotkaa (savustettuna)
  9. 500 g sianlapaa
  10. 1 kpl sipulia
  11. 1 rkl meiramia
  12. Hernekeiton valmistus: pane herneet kattilaan ja kaada vesi päälle.
  13. Anna herneiden liota yön yli tai vähintään 6 tuntia.
  14. Nosta kattila levylle ja kuumenna. Lisää suola ja savupotka kattilaan.
  15. Keitä noin tunti.
  16. Kuutioi sianliha ja hienonna sipuli. Lisää ne kattilaan. Jatka
  17. keittämistä 1/21 tuntia, herneiden liotusajasta riippuen.
  18. Nosta sianpotka kattilasta. Poista nahka ja luu. Paloittele liha ja
  19. pane takaisin kattilaan. Mausta hernekeitto meiramilla. Lisää
  20. tarvittaessa vettä, jos hernekeitto on liian sakeaa. Tarkista maku ja
  21. lisää tarvittaessa suolaa.
  22. Tee hernekeitto joulun jälkeen kinkun rippeistä eli upota kinkun luu
  23. keiton joukkoon kiehumaan ja kuutio loppu kinkku mukaan.
  24. Kata sinappi pöytään, että halukkaat saavat maustaa sillä
  25. keittoannoksensa.
  26. Tarjoa jälkiruoaksi perinteiseen tapaan lettuja hillon ja kermavaahdon
  27. kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit