Mainokset

Kasvismureke Kikhernemureke resepti

Mainokset

Kasvismureke Kikhernemureke resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 10 t
  3. Kikhernemureke
  4. 8 annosta
  5. 3 dl kikherneitä
  6. 150 g sipulia
  7. 1 rkl rypsiöljyä
  8. 2 dl kaurahiutaleita
  9. 1 dl kasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %)
  10. 1 dl rypsiöljyä
  11. 4 kpl munaa (luomu)
  12. 2 rkl punaista currytahnaa
  13. 2½ tl suolaa
  14. 2 tl anista
  15. 2 tl basilikaa
  16. ½ tl mustapippuria
  17. 150 g palsternakkaa (raastettuna)
  18. 2 dl auringonkukansiemeniä
  19. Vuokaan
  20. 2 rkl voita
  21. 1 dl seesaminsiemeniä
  22. Liota kikherneitä vedessä yön yli. Valuta vesi pois ja keitä herneitä
  23. raikkaassa vedessä noin tunnin ajan.
  24. Paista sipulit pannulla öljyssä.
  25. Mittaa kypsät, valutetut kikherneet, paistetut sipulit, kaurahiutaleet,
  26. kerma, öljy, munat ja mausteet kulhoon tai monitoimikoneen
  27. sekoitusastiaan. Aja seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneella
  28. tasaiseksi.
  29. Lisää lopuksi palsternakkaraaste ja auringonkukansiemenet. Jatka
  30. soseuttamista hetki, jotta osa siemenistä rikkoutuu, mutta murekkeeseen
  31. jää vielä purtavuutta.
  32. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka leivinpaperilla: voitele vuoka ensin
  33. kevyesti, jotta paperi tarttuu vuokaan. Voitele myös leivinpaperi ja
  34. jauhota vuoka seesaminsiemenillä. Kaada mureketaikina vuokaan ja
  35. tasoita. Paista kikhernemurekevuokaa 175-asteisessa uunissa tunnin
  36. ajan.
  37. Anna vuoan jäähtyä hetki ja kumoa se sitten tarjolle. Koristele
  38. kikhernemureke esimerkiksi herneenversoilla.
  39. Kikhernemureke maistuu mainiolta myös huoneenlämpöisenä.

Kuva galleriasta

sipsit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit