Mainokset

Kasvispiirakka Lanttupiirakka resepti

Mainokset

Kasvispiirakka Lanttupiirakka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 10 min
  2. Passiivinen 15 t 30 min
  3. Lanttupiirakka
  4. 20 palaa
  5. 25 g hiivaa
  6. 9 dl vettä
  7. 16 dl ruis-vehnäjauhoseosta (Myllärin jauhoseos)
  8. Täyte
  9. 2 kg lanttua
  10. 1 kpl sipulia
  11. 2 rkl ohrasuurimoita
  12. ½ tl suolaa
  13. 1 rkl sokeria
  14. 170 g pekonia
  15. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja, kunnes taikina on
  16. koossa pysyvää, mutta selvästi pehmeää. Peitä kulho kelmulla ja
  17. pyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
  18. Kuori lantut ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet
  19. puolikypsiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä, noin 10
  20. minuuttia.
  21. Kuori ja viipaloi sipuli.
  22. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa leivinpaperin päällä
  23. paperin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina papereineen uunipannuun.
  24. Ripottele taikinalevylle suurimot tai riisit. Ne imevät paiston aikana
  25. ylimääräisen nesteen.
  26. Levitä päälle kerroksittain valutetut lantut ja sipulit. Ripottele
  27. päälle suola ja sokeri. Levitä lopuksi pinnalle pekoniviipaleet.
  28. Kauli toinen taikina edellistä hiukan pienemmäksi. Taita levy neljään
  29. osaan, nosta täytteen päälle ja levitä auki.
  30. Nipistele ja painele piirakan reunat huolellisesti kiinni. Jos
  31. taikinaan syntyi noston yhteydessä reikiä, niin paikkaa ne reunoilta
  32. yli jäävällä taikinalla.
  33. Paista lanttupiirakkaa ensin 250 asteessa puoli tuntia. Vähennä lämpö
  34. 200 asteeseen ja jatka paistamista tunti. Tämän jälkeen piirakka saa
  35. olla 125-asteisessa uunissa vielä 2 tuntia.
  36. Kun otat uunipannun pois uunista, niin levitä lanttupiirakan päälle
  37. leivin- tai voipaperi. Kääri pannu sen jälkeen sanomalehteen ja vielä
  38. paksuun pyyhkeeseen. Anna lanttupiirakan rauhassa vetäytyä ja jäähtyä
  39. kääreessä, mielellään yön yli.

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit