KasvispiirakkaPunajuuripiiras à la Marika resepti
Mainokset
KasvispiirakkaPunajuuripiiras à la Marika resepti
Aineosat
Ohjeet
- 40 min
- Passiivinen 45 min
- Punajuuripiiras A la Marika
- 8 annosta
- Taikina
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 100 g margariinia (rasvaa 60 %)
- ½ dl vettä
- Täyte
- 4 kpl punajuurta
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 3 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 tl meiramia
- 1 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 150 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kpl munaa
- ½ tl suolaa
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja
- lisää lopuksi vesi. Puristele seos tasaiseksi.
- Voitele Ø 24 sentin irtopohjavuoka. Painele taikina jauhotetuin sormin
- vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Raasta punajuuret ja kesäkurpitsa karkeaksi ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä kasvikset. Lisää mausteet ja
- jäähdytä seos.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kumoa punajuuriseos pohjalle ja ripottele
- päälle paloiteltu sinihomejuusto. Sekoita ruokakerma, munat ja suola
- keskenään ja kaada seos piirakan päälle.
- Paista punajuuripiirakkaa noin 45 minuuttia.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
