Mainokset

Kasvistäytteiset patongit

Mainokset

Kasvistäytteiset patongit
 
Aineosat
  • valkosipulin kynttä
  • vehnäjauhoja
  • kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • kylmäsavulohta
  • 50 g hiivaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • vettä
  • mozzarellajuustoa
  • salaattia
  • öljyä
  • salaattia, esim. rucolaa
  • 6 dl juuresraastetta (porkkanaa, palsternakkaa, lanttua)
Ohjeet
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Alusta suurin osa vehnäjauhoista taikinaan. Lisää öljy ja loput jauhot. Taikina saa olla napakkaa. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Valmista täyte. Kuori ja raasta juurekset. Kuullota kasvisraaste öljyssä pannulla. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli palat isoiksi levyiksi, levitä kasvisraaste pinnalle ja rullaa levyt korvapuustien tapaan. Kohota leivät kahdella pellillä. Tee patonkien pintaan viillot terävällä veitsellä ja voitele pinta vedellä. Paista leivät 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jos haluat rapean kuoren säilyvän, älä peitä patonkeja paistamisen jälkeen. Jos tarjoat patongit myöhemmin, lämmitä niitä uunissa 150 asteessa noin 5 minuuttia, niin saat rapean pinnan. Tarjoile patongit sellaisenaan tai täytä ne juustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja salaatilla tai kylmäsavulohella, salaatilla ja kurkulla.

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit