Mainokset

Keikahtanut appelsiinikakku

Mainokset

Keikahtanut appelsiinikakku
 
Aineosat
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia
  • vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
  • jauhettua kardemummaa
  • kahden appelsiinin puristettu mehu
  • 1 - 1,5 appelsiinia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl margariinia vuoan voiteluun
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
Ohjeet
  1. Valmista karamellisoidut appelsiinit. Pese appelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Siirrä kattilaan appelsiiniviipaleet ja -mehu. Keitä kannen alla 5 minuuttia.Nosta appelsiiniviipaleet haarukalla pois pannusta ja lisää jäljelle jääneeseen kuumaan mehuliemeen sokeri. Keitä kovalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on sakeampaa ja siirappimaista.Voitele pitkänomainen kakkuvuoka margariinilla. Lado pohjalle appelsiiniviipaleet ja kaada päälle siirappimainen appelsiini-sokeriseos. Vaahdota kulhossa sähkövatkaimella margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää appelsiininkuori ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa. Levitä taikina appelsiiniviipaleiden päälle.Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten vadille. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit