Mainokset

Keikaus Suolaisen makea appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikaus resepti

Mainokset

Keikaus Suolaisen makea appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikaus resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 30 min
  2. Passiivinen 55 min
  3. Suolaisen makea appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikaus
  4. 8 annosta
  5. 3 kpl appelsiinia
  6. 1 tl appelsiininkuoriraastetta
  7. 1 kg perunaa (kesällä siikli, talvella puikula)
  8. 25 g voita (perunalanttien paistamiseen)
  9. 200 g lehtitaikinaa (pakaste)
  10. 1 dl cashewpähkinöitä
  11. 40 g voita
  12. 4 rkl fariinisokeria
  13. ½ tl chilijauhetta (esim. Smoky peri-peri)
  14. ½ tl suolaa
  15. 350 g vuohenmaitojuustoa (viipaloituna)
  16. 1 dl vettä
  17. 2 rkl kasvisfondia
  18. 1 rkl maissitärkkelystä
  19. Pese hyvin yksi appelsiini ja raasta kuori talteen. Kuori kaikki kolme
  20. appelsiinia huolellisesti ja leikkaa ne 0,51 cm:n paksuisiksi
  21. viipaleiksi. Jätä pienet päätypalat pois.
  22. Kuori perunat ja pane ne kylmään veteen.
  23. Leikkaa pari perunaa kerrallaan 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi (esim.
  24. juustohöylällä).
  25. Paista viipaleet voissa niin, että ne saavat kevyen kultaisen värin.
  26. Paista vain pannun pohjallinen kerrallaan. Kumoa paistetut perunalantit
  27. odottamaan toiseen astiaan, kunnes olet käsitellyt kaikki perunat.
  28. Vuoraa tasapohjainen kakkuvuoka (ø 2426 cm) leivinpaperilla. Kuumenna
  29. uuni 200 asteeseen. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan.
  30. Levitä pähkinät tasaisesti vuokaan.
  31. Kuumenna voi ja lisää siihen fariinisokeri, chili, suola ja
  32. appelsiininkuoriraaste. Älä pidä sokeria kauan liedellä, koska se
  33. kovettuu.
  34. Kaada voi-sokeriseos pähkinöiden päälle.
  35. Lado appelsiinirenkaat kauniisti kukan muotoon vuoan pohjalle
  36. pähkinöiden ja voi-sokeriseoksen päälle.
  37. Pane vuoka uuniin keskitasolle 10 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja pane
  38. 1 cm:n paksuiset juustoviipaleet kukan muotoon appelsiinien päälle.
  39. Pane vuoka jälleen uunin keskitasolle 15 minuutiksi.
  40. Sekoita keskenään kylmä vesi, fondi ja maissitärkkelys.
  41. Kumoa perunalantit pannulle ja kaada fondiliemi perunoiden joukkoon.
  42. Sekoittele ja lisää lämpöä pikkuhiljaa, jottei liemi paakkuunnu.
  43. Kuumenna lantteja sen verran, että ne imevät lientä ja se saostuu
  44. hieman. (Mikäli haluat päästä helpommalla, hieman eri makuisen
  45. lopputuloksen saat, kun käytät edellisenä päivänä jääneitä keitettyjä
  46. perunoita.)
  47. Ota vuoka uunista ja asettele lantit kauniisti juustojen päälle.
  48. Painele kevyesti, että paistoksesta tulee tiivis. Paista tässä
  49. vaiheessa 10 minuuttia.
  50. Painele tai kauli taikinalevyt vuoan kokoiseksi, liimaa ne vedellä
  51. keskeltä yhteen. Taikinan ei tarvitse olla pyöreä.
  52. Pane taikina perunoiden päälle niin, että se peittää perunat vuoan
  53. reunoille asti. Työnnä kulmat kauniisti vuoan reunoilta sisäänpäin.
  54. Jätä pienet höyryaukot.
  55. Paista vielä 20 minuuttia.
  56. Ota vuoka uunista ja anna appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikauksen
  57. vetäytyä noin 10 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilulautaselle.
  58. Nauti suolaisen makea appelsiini-vuohenjuusto-perunakeikaus lämpimänä
  59. raikkaan salaatin ja kevyen valkoviinin kanssa.

Kuva galleriasta

lettuja

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit