Mainokset

Keitetyt sinisimpukat resepti

Mainokset

Keitetyt sinisimpukat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 10 min
  3. Keitetyt simpukat
  4. 6 annosta
  5. 1 kg sinisimpukoita
  6. 1 kpl sipulia
  7. 4 rkl voita
  8. 3 dl kuivaa valkoviiniä
  9. 1 dl lehtipersiljaa
  10. Maustesuola
  11. 1 rkl sormisuolaa
  12. 1 rkl tuoretta tilliä
  13. 1 tl sitruunankuoriraastetta
  14. ½ tl mustapippuria
  15. Valmista ensin maustesuola. Sekoita sormisuolaan muut ainekset.
  16. Pese ja harjaa simpukat juoksevan veden alla. Leikkaa roikkuva parta
  17. pois. Varmista että kaikki simpukat ovat eläviä. Elävä simpukka on
  18. tiukasti sulkeutunut. Heitä avonaiset simpukat roskiin.
  19. Hienonna sipuli. Sulata yksi ruokalusikallinen voita isossa kattilassa.
  20. Kuullota siinä sipulisilppu.
  21. Kaada kattilaan viini, putsatut simpukat ja silputtu persilja. Keitä
  22. simpukoita kannen alla noin 35 minuuttia tai niin kauan, kunnes ne
  23. aukeavat.
  24. Kaada liemi toiseen kattilaan. Vatkaa loppu voi liemeen ja kaada liemi
  25. simpukoiden päälle.
  26. Ripottele simpukoille suolaseos juuri ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreen
  27. patongin tai vehnäleivän kera.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

illallinen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit