Mainokset

Keitto Rapukeitto resepti

Mainokset

Keitto Rapukeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Rapukeitto
  4. 8 annosta
  5. Rapuliemi
  6. 20 kpl keitettyä rapua
  7. 200 g salottisipulia
  8. 1 tl mustapippuria (kokonaisia)
  9. 2 rkl voita
  10. 15 dl kalalientä
  11. 2 dl kuivaa valkoviiniä
  12. Keittoon
  13. 4 dl kuohukermaa
  14. Koristeluun
  15. 4 rkl tuoretta tilliä
  16. Irrota ravuista pyrstöt ja pyrstöistä kuoret. Ota suurimmista saksista
  17. lihat ja kuoret talteen. Säästä kaikki kuoret liemen keittämistä
  18. varten. Poista pyrstöistä tumma suoli ja siirrä lihat välittömästi
  19. kylmään.
  20. Kuori ja lohko salottisipulit. Sulata voi kattilassa ja lisää
  21. ravunkuoret, sipulit ja pippurit. Kuullota aineksia, kunnes ravunkuoret
  22. ovat saaneet hiukan väriä. Lisää kalaliemi sekä viini. Keitä aineksia
  23. hiljalleen noin puoli tuntia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin
  24. kattilaan. Lientä tulisi valmistua keittoa varten noin 1½ litraa.
  25. Vatkaa kerma löyhäksi vaahdoksi ja lisää puolet vaahdosta liemen
  26. joukkoon. Kiehauta keitto ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
  27. Lisää loput kermavaahdosta, jätä muutama lusikallinen koristeluun.
  28. Annostele rapukeitto lautasille ja nosta keskelle keko ravunlihaa.
  29. Koristele keittoannokset tillillä sekä lusikallisella kermavaahtoa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit