Mainokset

Keksit Jumalaiset kanelipikkuleivät resepti

Mainokset

Keksit Jumalaiset kanelipikkuleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Jumalaiset kanelipikkuleivät
  4. 70 kpl
  5. 200 g voita
  6. 1¼ dl sokeria
  7. 3½ dl vehnäjauhoja
  8. 87 g vaniljakastikeaineksia (Ekströms Fresta Marsán)
  9. Pinnalle
  10. 2 rkl sokeria
  11. 2 tl kanelia
  12. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. On tärkeää, että voita ja
  13. sokeria vatkataan, kunnes ne ovat hyvin vaahtoutuneet ts. muuttuneet
  14. väriltään lähes valkoiseksi.
  15. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikinaksi.
  16. Käytäthän mittaamiseen aina mittavälineitä, jotta ei tule
  17. mittavirheitä. (Vaniljakastikeaineksia tarvitset 1,5 dl = 87 g).
  18. Anna taikinan levätä kelmulla peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  19. Jos taikina on jääkaapissa pidempään, niin siinä oleva voi kovettaa
  20. taikinan, ja sitä vaativampaa taikinan saaminen kaulittavaksi on.
  21. Toisaalta jos jättää jääkaappikäsittelyn väliin, niin taikina voi olla
  22. liian pehmeää kaulittavaksi.
  23. Kauli taikinasta 34 mm paksuinen levy, ja painele siitä
  24. piparimuoteilla pikkuleipiä. Kun otat taikinan jääkaapista niin vaivaa
  25. sitä käsissäsi, kunnes se lämpiää sen verran, että työstäminen on
  26. mahdollista. Jos taikina vaivaamisesta ja lämmittämisestä huolimatta on
  27. erittäin murenevaista eikä tahdo pysyä kasassa, niin voit lisätä siihen
  28. 1-2 rkl nestettä, esim. kermaa. Tämä vähentää taikinan murenevaisuutta.
  29. Kaulintavaiheessa on tärkeää, että käytät jauhoja vain sen verran, että
  30. taikina ei tartu pöytään tai kaulimeen. Vältä liian jauhojen käyttöä.
  31. Käytä pieniä muotteja ja nosta pikkuleivät pöytäpinnalta ohuella
  32. metallilastalla (jonka voit kastaa jauhoihin tarttumisen estämiseksi).
  33. Taikinaa on myös turha yrittää kaulia hyvin ohueksi. Parempi on jättää
  34. se reilusti noin 4 mm paksuiseksi.
  35. Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Paina jokaisen
  36. jumalaisen kanelipikkuleivän yläpuoli seokseen. Jos hankalaa, niin
  37. kaneli-sokeriseoksen voi myös ripotella pikkuleipien pinnalle kun olet
  38. nostanut ne leivinpaperoidulle pellille.
  39. Paista leivinpaperoidulla pellillä kanelipikkuleipiä 200 asteessa 1012
  40. minuuttia.
  41. Taikina on vaativaa käsiteltävää ja murenevaista kuten
  42. lusikkaleipätaikinatkin. Toivotan kanelipikkuleipien työstöön
  43. kärsivällisyyttä. Joka tapauksessa herkullinen maku maksaa vaivan.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit