Mainokset

Keksit Maritan mantelipallot resepti

Mainokset

Keksit Maritan mantelipallot resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Maritan mantelipallot
  4. 40 annosta
  5. 200 g voita
  6. 1 dl sokeria
  7. 1 kpl munaa
  8. 3 dl vehnäjauhoja
  9. 1 dl perunajauhoja
  10. ½ kpl limettiä
  11. 1 tl leivinjauhetta
  12. 1 tl vaniljasokeria
  13. 1 tl pomeranssinkuorta
  14. Sisään
  15. 200 g mantelimassaa
  16. Päälle
  17. ½ dl mantelirouhetta
  18. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kaikki
  19. kuivat aineet ja mausteet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita
  20. tasaiseksi, vältä liikaa vaivaamista. Raasta pestyn limetin kuori
  21. takinaan. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa sen aikaa, kun otat
  22. uunipellit esille ja leivinpaperoit ne sekä leikkaat mantelimassatangon
  23. ohuiksi, 40:ksi viipaleeksi ja pyörität viipaleet palloiksi.
  24. Jaa nyt taikina kahteen osaan. Pyöritä paloista tangot, jotka jaat
  25. kummatkin 20 palaan.
  26. Pyöritä palat palloiksi. Paina mantelimassapallo taikinan keskelle ja
  27. ummista se taikinan sisään. Nosta mantelipikkuleivät pellille,
  28. leivinpaperin päälle ja paina hieman litteäksi. Koristele
  29. mantelipallojen pinnat mantelirouheella.
  30. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat
  31. herkullisen ruskeita.
  32. Vaihda limettiraaste sitruunankuoreen tai pomeranssinkuori jauhettuun
  33. inkivääriin.
  34. Pähkinäallergisena pelastukseni on manteli. Siksi leivonkin joulun
  35. kunniaksi oikein reilusti mantelisia palleroita. Ideani pohjana on
  36. ranskalaisten mehevä madeleineleivos. Sitrusten ihailijana minun oli
  37. pakko ripsaista taikinaan kokonaisuutta piristävää limettiraastetta.

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit