Mainokset

Kermakakku

Mainokset

Kermakakku
 
Aineosat
  • (a 2 dl) kouhukermaa tai 2 tlk (a 2½ dl) Creme Vispiä
  • kakunkoristeita esim. marsipaani- tai vohveliruusuja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl perunajauhoja
  • (vaniljasokeria)
  • 2 dl sokeria
  • hilloa tai makeaa hedelmäsosetta tai ½ lviipaloituja mansikoita tai pieneksi pilkottuja säilykehedelmiä
  • vaaleaa mehua, esim. sokeroitua omena- tai sitruunamehua, sitruunasoodaa tai aprikoosien säilöntäainetta
  • vehnäjauhoja
  • 2 dl kermavaahtoa (kuorrutuksesta)
  • 6 munaa
  • korppujauhetta tai mannasuurimoita
  • 25 g leivontamargariinia
Ohjeet
  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokeri ja vatkaa edelleen kunnes vaahto on jäykkää ja valkoista. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.Kypsennä kakkua uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikkaa kakku 2-3 levyksi. Vaahdota kuohukerma.Kostuta levyt ja levitä niiden väleihin kerros hilloa tai hedelmää ja sen päälle hiukan kermavaahtoa. Kokoa levyt kakuksi. Peitä kakun pinta lopuksi kermavaahdolla joko lusikan pesällä levittäen tai pursottaen. Koristele.

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit