Mainokset

Kermakaramellit resepti

Mainokset

Ainekset
2 dl sokeria
2 dl Kermaa
1/2 tl vanilliinisokeria
2 rkl siirappia
2 rkl voita
Ohjeet
1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri, kerma, vanilliinisokeri
ja siirappi.
2. Keitä 15-20 minuuttia ja anna kuplia reippaasti. Sekoita koko ajan.
3. Kun seos on paksuuntunut, kokeile sen hyytymistä: tiputa nokare
karamellia kylmään veteen. Jos se jähmettyy, alkaa karamelli olla
valmista.
4. Lisää pari lusikallista voita ja sekoita voimakkaasti, jotta
karamelli kuohkeutuu.
5. Seokseen pitäisi syntyä vaaleita, rosoisina kuplivia saarekkeita.
Silloin karamelli ei kovetu kittimäiseksi toffeeksi.
6. Voitele neliömäinen pala leivinpaperia ja kaada karamelli siihen
jäähtymään.
7. Sipaise leipäveitsen terään voita ja leikkaa karamellilevy neliöksi
heti lämpimiltään.
8. Karamelliä voi valuttaa myös sormenpäänkokoisiin metallivuokiin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit