Mainokset

Kesäinen purjopiiras

Mainokset

Kesäinen purjopiiras
 
Aineosat
  • vettä, suolaa
  • munaa
  • 1 paketti (500 g) valmista voi- tai lehtitaikinaa
  • (parmesaaniraastetta)
  • 1 pussi tai 2 dl juustoraastetta, esim. mozzarellaa
  • 2 - 3 rkl makeaa sinappia
  • 4 - 5 kpl keskikokoista purjoa
Ohjeet
  1. Vedä purjoihin syvät viillot ja huuhdo lehtien välit huolella. Leikkaa purjot saman pituisiksi, noin 10 cm:n paloiksi ja kiehauta puolikypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä tai ilman vettä mikroaaltouunissa (2 min./täysi teho). Valuta ja jäähdytä.Kaaviloi voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperilla ja nosta papereineen pellille. Pistele taikina haarukalla ja lado sen päälle purjot vieri viereen.Sivele purjot sinapilla ja ripottele päälle juustoraaste. Käännä taikinan reunat purjojen päälle ja paina hyvin kiinni. Jos taikinaa jää yli, tee siitä nauhaa, jonka asetat ristikoksi piirakan pintaan. Voitele taikinan pinta munalla. Kypsennä piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit