Mainokset

Kesäkurpitsafocaccia

Mainokset

Kesäkurpitsafocaccia
 
Aineosat
  • tomaattien säilömtäöljyä
  • tomaattien säilöntäöljyä
  • karkeaa kesäkurpitsaraastetta
  • 50 g tuorehiivaa
  • haaleaa vettä
  • kivettömiä oliiveja
  • 1 tl suolaa
  • vehnäjauhoja
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
Ohjeet
  1. Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit sekä tomaattien öljy. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen ½ dl tomaattien säilöntäöljyä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se levyksi lastalla tai jauhotetuin käsin. Painele oliivit taikinaan ja ripottele päälle merisuolahiutaleet. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit