Mainokset

Kierteinen aprikoosipitko

Mainokset

Kierteinen aprikoosipitko
 
Aineosat
  • 150 g voita tai margariinia
  • venhäjahoja
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • 1 dl sokeria
  • kardemummaa
  • 2 ,5 dl maitoa
  • 1 dl mantelilastuja
  • 25 g hiivaa
  • 3 dl aprikoosihilloa
Ohjeet
  1. Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma jahieman vatkattu kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää rasva sulatettuna. Kohota kaksinkertaiseksi.Kauli noussut pullataikina ohueksi ja levitä taikinalle aprikoosihillo. Kääri taikina tiukalle rullalle ja jaa kahtia. Halkaise rullat vielä pituussuunnassa kahtia ja letitä nämä osat keskenään pitkoksi. Nosta pitkot uunipellille ja anna kohota noin puolentunnin ajan. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit