Mainokset

KiisseliHerttuan herkku (Antica zuppa del Duca con panna) resepti

Mainokset

KiisseliHerttuan herkku (Antica zuppa del Duca con panna) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Antica zuppa del duca con panna, herttua herkku
  4. 6 annosta
  5. 5 dl kevytmaitoa
  6. ½ kpl vaniljatankoa
  7. 1 kpl sitruunaa
  8. 2 dl sokeria
  9. 3 kpl keltuaista
  10. 2 rkl vehnäjauhoja
  11. 75 g savoiardikeksejä
  12. 1½ dl likööriä (Alkermes-yrtti-ruusu)
  13. Päälle
  14. 2 dl kuohukermaa (vaahdotettuna)
  15. 50 g suklaata (lastuina)
  16. Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi
  17. sisus veitsellä kattilaan. Lisää myös tanko. Ota kuorimaveitsellä
  18. pestystä sitruunasta pari suikaletta ja lisää ne maidon joukkoon.
  19. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä.
  20. Vatkaa kulhossa sokerin joukkoon keltuaiset ja vehnäjauhot. Ota
  21. kuumasta maidosta 1 dl ja lisää se sokeriseokseen edelleen vatkaten.
  22. Poimi vaniljatangon palat ja sitruunan kuorisuikaleet pois maidosta.
  23. Yhdistä sokeri-keltuaisseos kattilassa olevaan maitoon ja kuumenna koko
  24. ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu vaniljakiisselimäiseksi. Siirrä
  25. sivuun jäähtymään.
  26. Kostuta keksit liköörissä ja paloittele ne tasan 6 annoskulhoon tai
  27. kahvikuppiin.
  28. Jaa kiisseli kuppeihin. Koristele kermavaahdolla ja suklaalastuilla.
  29. Siirrä herttuan herkut peitettyinä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  30. Voit vaihtaa italialaisliköörin kanelilla maustettuun marslaviiniin
  31. tai kirsikkalikööriin, jonka maustat varovasti karvasmanteliesanssilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit