Mainokset

Kinkku-juustopiiras

Mainokset

Kinkku-juustopiiras
 
Aineosat
  • 1 paketti (400 g) pakastepiirakkataikina
  • 3 munaa
  • 100 g ohuen ohuita kinkkuviipaleita
  • 200 g raejuustoa
  • nippu erilasia salaatinlehtiä
  • 150 g voimakasta juustoraastetta (esim. emmental)
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • loraus öljyä
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
Ohjeet
  1. Painele piirakkataikina voidellun irtopohjavuon (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan kevyesti reikiä ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen hetkeksi aikaa. Peitä taikinapohja folioreunuksella, ettei taikinareunat valu paistaessa alaspäin. Esipaista pohjaa 225 asteessa 10-12 minuuttia. Valmista täyte. Riko kulhossa munien rakenne. Lisää maito, mausteet sekä juustoraaste ja raejuusto. Poista folioreunus taikina päältä ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista noin 20-25 minuuttia uunin alaosassa. Voit peittää juustopiirakan loppuvaiheessa foliolla, ettei se tummu liikaa. Nosta piirakka hetkeksi jäähtymään ja vetäytymään. Valmista sillä aikaa salaatti. Revi kulhoon erilaisia salaatinlehtiä ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Mausta salaatti lorauksella öljyä, balsamiviinietikkaa sekä ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta salaatti lämpimän juustopiirakan päälle ja asettele ohuita kinkkuviipaleita ruusukkeiksi pinnalle. Tarjoile heti.0605

Kuva galleriasta

lampaankylki

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit