Mainokset

Kinkkupiiras (Quiche Lorraine) resepti

Mainokset

Kinkkupiiras (Quiche Lorraine) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Kinkkupiiras eli Quiche Lorraine
  4. 8 palaa
  5. Pohja
  6. 100 g voita
  7. 2½ dl vehnäjauhoja
  8. ½ tl suolaa
  9. 3 rkl vettä
  10. Täyte
  11. ½ kpl purjoa
  12. 300 g saunapalvikinkkua
  13. 2 dl ruokakermaa
  14. 1½ dl ranskankermaa (rasvaa 28 %)
  15. 3 kpl munaa
  16. 150 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  17. ½ tl mustapippuria
  18. 1 rkl tuoretta timjamia (silputtuna)
  19. Aloita aivojen kenraaliharjoituksella eli lukemalla piirakkaohje
  20. kertaalleen ajatuksella läpi. Ota esille ohjeessa mainitut työvälineet
  21. sekä tarvittavat raaka-aineet. Jos jotain puuttuu, kannattaa kipaista
  22. kaupassa tai lainaamassa naapurilta. Työskentely sujuu joutuisasti, kun
  23. mittaat ja punnitset aineet valmiiksi. Riisu sormukset, pese kädet ja
  24. suojaa vaatteet esiliinalla. Sido pitkät hiukset kiinni, niin et löydä
  25. niitä ruoastasi. Pane uuni kuumenemaan ajoissa.
  26. Pinnoitettu irtopohjavuoka on kätevä erilaisten piirakoiden teossa.
  27. Siitä valmis herkku on helppo irrottaa. Mutta yhtä hyvin voit tehdä
  28. piiraan tavalliseen lasiseen tai keraamiseen piirasvuokaan. Silloin
  29. leivonnainen tarjotaan suoraan vuoasta.
  30. Repäise leivinpaperista vähän vuokaa isompi pala, avaa vuoan panta ja
  31. pane paperi pohjalevyn päälle. Kiristä panta pohjalevyn ympärille
  32. pöytää vasten. Silloin paperi pingottuu vuokaan siististi ja reunaosa
  33. kiinnittyy pohjalevyyn oikeasta kohdasta, eivätkä ainekset ala tursua
  34. liitoskohdasta uunin pohjalle. Pannan irrottamisen jälkeen kypsää
  35. leivonnaista on helppo siirrellä leivinpaperin nurkista
  36. nostamalla.
  37. Nypi rasva jauhojen ja suolan joukkoon. Käytä vain yhden käden sormia,
  38. jolloin toinen käsi pitää kiinni kulhosta. Jos innostuksissasi työnnät
  39. molemmat kädet taikinaan, olet sen vanki huomaat sen viimeistään
  40. kännykän soidessa. Lisää vesi ja sekoita taikina ripeästi tasaiseksi.
  41. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija
  42. noin 24 senttiä) pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Etene
  43. keskeltä kohti reunaa ja laitoja. Kämmensyrjällä painellen taikina
  44. levittyy kiltisti pohjalle ja reunat viimeistellään tasapaksuiksi
  45. sormin. Pane vuoka noin vartiksi jääkaappiin, niin taikina ehtii vähän
  46. kovettua ennen uuniin menoa.
  47. Paista pohjaa 200 asteessa 1015 minuuttia. Taikina ehtii tuossa ajassa
  48. kypsyä sen verran, etteivät seuraavaksi lisättävät täytteet ja nesteet
  49. enää kostuta piirakan pohjaa liisterimäiseksi. Jos leivot monta
  50. piirakkaa kerralla, eivät vuoat mahdu uuniin samalle ritilälle.
  51. Kiertoilmauunissa voit kypsentää samanaikaisesti eri tasoilla
  52. leivonnaisia. Tasalämpöuunissa kannattaa seurata luukun läpi paiston
  53. edistymistä ja vaihtaa vuokien paikkaa puolivälissä.
  54. Valmista täyte sillä välin kun pohjataikina paistuu. Leikkaa purjon
  55. vaaleasta kannasta pieni pätkä pois, halkaise purjo pituussuunnassa ja
  56. huuhtele se huolellisesti juoksevan veden alla. Näin saat varmuudella
  57. pois kaiken mullan, jota purjon poimuihin useimmiten on jäänyt. Leikkaa
  58. purjo ja saunapalvikinkku pieniksi paloiksi.
  59. Kumoa kulhoon ruoka- ja ranskankerma. Sekoita joukkoon munat,
  60. juustoraaste ja mausteet. Munien ja maidon seos sitoo uunissa kypsyvät
  61. piirastäytteet tai laatikkoruoat meheviksi. Munamaidon
  62. joukkoon sekoitetut mausteet levittyvät tasaisesti. Osa munista voidaan
  63. korvata vehnäjauhoilla ja maidon sijaan tai sen kanssa voi käyttää
  64. kermaa, kermaviiliä, ranskankermaa
  65. tai smetanaa.Myös notkistetut tuorejuustot, erilaiset
  66. kasvirasvasekoitteet ja soijakerma soveltuvat käytettäväksi.
  67. Levitä kinkkusilppu sekä hienonnettu purjo tasaisesti puolikypsälle
  68. piiraspohjalle. Kaada muna-kerma-juustoseos vuokaan ja jatka
  69. kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniisti
  70. ruskettunut.
  71. Piiras maistuu ihan sellaisenaan taivaalliselta lämpimänä tai haaleana.
  72. Kokonaisen aterian siitä saa salaatin kanssa tarjottuna. Iltapalalla
  73. tarjottuna piirakkapalan kanssa maistuu kupillinen hyvää teetä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohikala

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit