Mainokset

Kinuskinen omenatorttu (Caramel Apple Cake) resepti

Mainokset

Kinuskinen omenatorttu (Caramel Apple Cake) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Kinuskinen omenatorttu (Caramel Apple Cake)
  4. 10 palaa
  5. Kuorrutus
  6. 1 dl fariinisokeria
  7. 50 g voita
  8. 2 rkl kuohukermaa
  9. 2 dl pekaanipähkinöitä
  10. Taikina
  11. 400 g omenaa (kuutioituna)
  12. 100 g voita
  13. 2 dl fariinisokeria
  14. 2 kpl munaa
  15. 2½ dl vehnäjauhoja
  16. 1 tl leivinjauhetta
  17. ½ tl kanelia
  18. ½ tl neilikkaa
  19. ¼ tl suolaa
  20. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka tai
  21. piirasvuoka ja leikkaa sen pohjalle sopiva pala leivinpaperia.
  22. Mittaa kuorrutteen fariinisokeri, voi sekä kerma kattilaan ja kuumenna,
  23. kunnes voi sulaa. Lisää pekaanipähkinät. Kumoa seos vuoan pohjalle ja
  24. tasoita.
  25. Kuori ja halkaise omenat, poista siemenkodat ja kuutioi omenat.
  26. Vaahdota kulhossa voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen
  27. vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon.
  28. Sekoita joukkoon lopuksi myös omenakuutiot.
  29. Nostele taikina pähkinäseoksen päälle ja tasoita. Paista leivonnaista
  30. noin 40 minuuttia, kunnes piiraan keskelle työnnettyyn veitseen ei
  31. tartu taikinaa. Tortun saa paistaa kunnolla kypsäksi, sillä omenat
  32. tuovat kakkuun runsaasti mehukkuutta. Jos pinta tummuu paistettaessa
  33. liikaa, peitä torttu leivinpaperilla.
  34. Anna piiraan jäähtyä vuoassaan muutaman minuutin verran ja kumoa se
  35. sitten ylösalaisin tarjoiluvadille. Irrota vuoka ja paperi.
  36. Tarjoa lämmin tai jäähtynyt piiras kermavaahdon tai vaniljajäätelön
  37. kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit