Mainokset

Kinuskitäytekakku Raparperi-kinuskikakku resepti

Mainokset

Kinuskitäytekakku Raparperi-kinuskikakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 50 min
  3. Suklaa-mustaherukkakakku
  4. 15 palaa
  5. Pohja
  6. 5 kpl munaa
  7. 2½ dl sokeria
  8. 1 tl vaniljasokeria
  9. 2 dl vehnäjauhoja
  10. ½ dl perunajauhoja
  11. 1 tl leivinjauhetta
  12. Täyte
  13. 4 dl raparperia (paloiteltuna)
  14. 1 dl mansikoita (paloiteltuna)
  15. 1½ dl hillosokeria
  16. ¼ dl vettä
  17. 2 tl vaniljasokeria
  18. 1 tl kanelia
  19. Kostutus
  20. 1½ dl appelsiinitäysmehua
  21. Kuorrutus
  22. 2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen)
  23. 1½ dl fariinisokeria
  24. ⅔ rkl voita
  25. 1 tl vaniljasokeria
  26. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota Ø noin 26 sentin
  27. kakkuvuoka.
  28. Vaahdota munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.
  29. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
  30. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.
  31. Kumoa taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 30
  32. minuuttia.
  33. Tee täyte. Mittaa raparperi- ja mansikkapalat, hillosokeri sekä vesi
  34. kattilaan. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja nosta se jäähtymään. Lisää
  35. lopuksi vaniljasokeri ja kaneli.
  36. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan terävän veitsen tai siiman
  37. avulla.
  38. Aloita kakun kokoaminen pohjalevystä. Sivele pohjalle pullasudin avulla
  39. kolmasosa kostutusliemestä ja levitä päälle puolet raparperihillosta.
  40. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta se ja täytä toinen kerros
  41. kuten ensimmäinen.
  42. Kostuta myös viimeinen kakkulevy ja nosta se kakun päälle. Peitä kakku
  43. kelmulla ja nosta kakun päälle tasainen paino. Anna kakun makujen
  44. tekeytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan, mieluiten seuraavaan
  45. päivään.
  46. Tee kuorrutus. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä seosta,
  47. kunnes se sakenee. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri. Valuta kuorrute
  48. raparperi-kinuskikakun keskeltä alkaen kohti reunoja. Anna kuorrutuksen
  49. jähmettyä viileässä.
  50. Tarjoa raparperi-kinuskikakun seurana vaniljavaahtoa ja mansikoita.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit