Mainokset

Kohokas Homejuustokohokas resepti

Mainokset

Kohokas Homejuustokohokas resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Homejuustokohokas
  4. 4 annosta
  5. 1 rkl voita
  6. 1 kpl salottisipulia (silputtuna)
  7. 3 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  8. 2 rkl vehnäjauhoja
  9. 2½ dl kevytmaitoa (kuumaa)
  10. 5 kpl munaa
  11. 150 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)
  12. 50 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  13. ¼ tl cayennenpippuria
  14. Vuokiin
  15. 1 rkl voita
  16. 1 dl korppujauhoja
  17. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Lisää vehnäjauhot.
  18. Kypsennä jauhoja voi-sipuliseoksessa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen
  19. pari minuuttia.
  20. Kaada kattilaan kuuma maito hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehahtaa
  21. ja hauduta sitten miedolla lämmöllä 510 minuuttia välillä sekoittaen.
  22. Voitele korkealaitaiset annosvuoat (à 2,5 dl) tai yksi iso kohokasvuoka
  23. (1,5 l) huolellisesti nokareella voita. Jauhota vuoat korppujauhoilla.
  24. Kuumenna uuni 225-asteeseen.
  25. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  26. Sekoita keltuaiset ja juustot valkokastikkeeseen. Mausta
  27. cayennenpippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  28. Kääntele valkuaisvaahto muun seoksen joukkoon. Seos saa näyttää siltä,
  29. kuin valkuaiset eivät aivan olisi sekoittuneet kastikkeeseen.
  30. Kaada seos annosvuokiin tai isoon kohokasvuokaan. Jätä kohokkaalle
  31. kohoamisvaraa noin neljäsosa vuoasta. Nosta vuoat/vuoka uunin
  32. keskitasolle. Paista pieniä kohokkaita noin 10 ja isoa noin 20
  33. minuuttia.
  34. Valmis homejuustokohokas on pinnalta kauniin kullanruskea ja sisältä
  35. mehevä.
  36. Tarjoile kohokas välittömästi raikkaan salaatin kera.

Kuva galleriasta

ananas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit