Mainokset

Konjakkikakku resepti

Mainokset

Konjakkikakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Konjakkikakku
  4. 6 annosta
  5. 4 kpl munaa
  6. 2¼ dl fariinisokeria
  7. 2½ vehnäjauhoja
  8. 150 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  9. 2 tl leivinjauhetta
  10. Kostutus
  11. ¾ dl konjakkia
  12. ¼ dl vettä
  13. Väliin
  14. 2 dl lakkahilloa
  15. 4 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  16. Kinuskikuorrute
  17. 2 dl sokeria
  18. 2 dl kuohukermaa
  19. Koristeluun
  20. 1 dl mantelilastuja (paahdettuna)
  21. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  22. Lisää jauhoseos sekä sulatettu ja jäähdytetty margariini.
  23. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa
  24. noin 40 minuuttia.
  25. Anna kakun hieman levähtää. Halkaise se kahteen osaan.
  26. Kostuta pohjat vedellä laimennetulla konjakilla.
  27. Vispaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja konjakilla. Levitä
  28. kakkupohjalle lakkahillo ja kermavaahto ja paina toinen kakkupala
  29. kanneksi.
  30. Valmista kuorrute. Sulata sokeri kattilan pohjalla. Lisää kerma
  31. varovasti sekoittaen joukkoon. Sekoita. Keitä seosta hiljaisella
  32. lämmöllä, kunnes seos vähän sakenee. Kuorrute on valmista, kun se
  33. hyytyy pisaraksi kylmään veteen tiputtaessa.
  34. Levitä kuorrute kakulle veitsen avulla. Ripottele pinnalle paahdettuja
  35. mantelilastuja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit