Mainokset

Korppu Mustatorvisienikorput resepti

Mainokset

Korppu Mustatorvisienikorput resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 4 t
  3. Mustatorvisienikorput
  4. 60 kpl
  5. 1½ dl mustatorvisieniä (kuivattuna ja murskattuna)
  6. 5 dl vettä
  7. 1 tl suolaa
  8. 1 rkl fariinisokeria
  9. 2 kpl kuivahiivapussia
  10. 2 dl ruisjauhoja
  11. 8 dl hiivaleipäjauhoja
  12. ¾ dl rypsiöljyä
  13. Pinnalle
  14. 2 rkl sormisuolaa
  15. Kaada vesi sienirouheen päälle ja anna seoksen jäähtyä reilusti
  16. kädenlämpöiseksi.
  17. Lisää joukkoon suola ja fariinisokeri. Sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin
  18. ja vatkaa sieni-vesiseokseen. Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla
  19. kimmoisaksi ja lisää öljy mukaan loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota
  20. peitettynä kaksinkertaiseksi.
  21. Nujerra taikina ja jaa 30 palaan. Pyörittele palat soikeiksi
  22. sämpylöiksi. Nosta ne pellille kohoamaan ja peitä leivinliinalla.
  23. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1012 minuuttia.
  24. Halkaise jäähtyneet mustatorvisienisämpylät pitkittäin ja asettele
  25. puolikkaat uudelleen pellille leikkauspinta ylöspäin. Veitsellä
  26. leikaten työ sujuu nopeasti, mutta haarukalla vieriviereen pistellessä
  27. halkaisupinta jää taiteellisen rosoiseksi.
  28. Ripottele pinnalle suolahippuja ja kuivata miedossa 100-asteisessa
  29. uuninlämmössä, kunnes korput ovat rapsakoita. Säilytä
  30. mustatorvisienikorput kuivassa ja viileässä
  31. paikassa.

Kuva galleriasta

kasvikset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit