Mainokset

Korppu Nokkoskorput resepti

Mainokset

Korppu Nokkoskorput resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 3 t 30 min
  3. Nokkoskorput
  4. 60 kpl
  5. 2 dl vettä
  6. 1 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
  7. 1 dl nokkosta (ryöpättynä ja silputtuna)
  8. 15 g hiivaa
  9. 1 tl suolaa
  10. ½ dl ruismaltaita
  11. 9 dl ruisjauhoja
  12. Pinnalle
  13. 2 rkl hunajaa
  14. 2 rkl vettä
  15. 1 tl sormisuolaa
  16. Sekoita kädenlämpöinen vesi, jogurtti ja nokkoset. Liuota joukkoon
  17. hiiva ja suola. Lisää maltaat sekä ruisjauhot vähitellen. Vaivaa
  18. tasainen ja tiivis taikina. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan
  19. tekeytyä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 3 tuntia.
  20. Jaa taikina kolmeen osaan, ripottele pintaan jauhoja ja kauli palat
  21. leivinpapereiden päällä mahdollisimman ohuiksi levyiksi.
  22. Sivele levyt hunaja-vesiseoksella ja ripottele pintaan hiukan
  23. suolahiutaleita. Paina taikinalevyihin suurella veitsellä summittaiset
  24. ruudukot.
  25. Paista nokkoskorppuja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes
  26. ne saavat väriä.
  27. Anna nokkoskorppujen jäähtyä pelleillä ja napsauttele ne sitten irti
  28. toisistaan. Tarvittaessa voit vielä kuivattaa nokkoskorppuja uunin
  29. miedossa jälkilämmössä.
  30. Säilytä nokkoskorppuja paperipussissa, jotta ne pysyvät rapeina.

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit