Mainokset

Kreikkalainen jauhelihapiirakka

Mainokset

Kreikkalainen jauhelihapiirakka
 
Aineosat
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • hiivaleipävehnäjauhoja
  • 1 tl oreganoa
  • 4 rkl tomaattisosetta
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja (200 g)
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa
  • 1 prk maitorahkaa (250 g)
  • kermaviiiliä (200 g)
  • 1 dl salaattijuustokuutioita
  • 1 tl leivinjauhetta
Ohjeet
  1. Nypi kulhossa rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä. Paahda jauheliha ja mausta tomaattisoseella, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Nosta jäähtymään. Sekoita kermaviili ja kananmunat. Levitä seos taikinalle. Levitä päälle jauhelihaseos. Nostele pinnalle kirsikkatomaatit, oliivit ja juustokuutiot. Painele täytteitä niin, että ne peittyvät kermaviiliseoksella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea. Vihje! Halutessasi voit valmistaa aineksista myös 6 pientä piirasta.

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit