Mainokset

Kuituinen porkkana-puolukkaleipä

Mainokset

Kuituinen porkkana-puolukkaleipä
 
Aineosat
  • 1 dl sokeroitua puolukkahilloa
  • 3 dl hiivaleipajauhoja
  • 50 g hiivaa
  • vehnäjauhoja
  • 1 ,5 tl suolaa
  • 1 dl rusinoita
  • vettä
  • vehnäleseitä
  • 2 dl porkkanaraastetta
Ohjeet
  1. Kiehauta 2 dl vettä ja kaada se kulhoon leseiden ja rusinoiden päälle. Anna seoksen turvota parin tunnin ajan. Lämmitä loput vedestä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina notkeaksi. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota peitettynä ½ tunnin ajan ja jaa se sitten kahteen voideltuun leipävuokaan. Kohota vielä noin 15 minuuttia, voitele pinnat vedellä ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Kumoa leivät vuoista ja jäähdytä leivinliinalla peitettynä.

Kuva galleriasta

limonadi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit