Mainokset

Kuninkaiden torttu (Galette des rois) resepti

Mainokset

Kuninkaiden torttu (Galette des rois) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 35 min
  3. Kuninkaiden torttu
  4. 16 kpl
  5. Pohja
  6. 500 g lehtitaikinaa (pakaste)
  7. Täyte
  8. 2 kpl munaa
  9. 2 dl tomusokeria
  10. 2 dl mantelijauhetta
  11. 50 g voita
  12. 2 rkl rommia
  13. Loppiaisena ranskalaiset syövät itämaiden tietäjien mukaan nimettyä
  14. voitaikinasta leivottua lättänää kuninkaiden torttua, jonka sisältä
  15. paljastuu yllätys. Aiemmin yllätys oli papu, nykyään kakkuun
  16. piilotetaan pieni metalli-, posliini- tai muoviesine. Kätketyn
  17. aarteen löytäjä saa päähänsä kruunun, ja hän saa kruunata jostakusta
  18. pöytäseurueen jäsenestä itselleen kuningattaren tai kuninkaan.
  19. Kuninkaiden tortun kyytipoikana tarjoillaan perinteisesti
  20. samppanjaa.
  21. Kauli voitaikinasta kaksi piirakkavuoan pohjan kokoista pyöreää levyä.
  22. Nosta toinen levyistä vuokaan ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  23. Tee täyte. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset
  24. vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja tomusokeri
  25. keskenään. Lisää keltuaisiin jauhettu manteli, pehmeä voi ja lopuksi
  26. valkuaiset sekä rommi. Kaada täyte pohjalevylle. Piilota täytteeseen
  27. puhdas yllätysesine ja nosta kansilevy päälle. Nipistele tortun reunat
  28. tiiviisti yhteen.
  29. Voitele tortun pinta keltuaisella ja piirtele pintaan kuvioita
  30. haarukalla. Paista torttua noin 35 minuuttia uunin alaosassa ja
  31. tarjoile se haaleana.
  32. Muista varoittaa syöjiä yllätysesineestä ja varaa kakun viereen kaksi
  33. paperista taiteltua kruunua. Kuninkaan kruunu on perinteisesti
  34. kultainen, kuningattaren hopeinen.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit