Mainokset

Kuorrutettu kukkakaali

Mainokset

Kuorrutettu kukkakaali
 
Aineosat
  • paahdettua pekonia pieninä kuutioina
  • jauhettua valkopippuria
  • suolaa
  • 4 rkl juustoraastetta
  • sienimuhennosta
  • 1 keltuainen
  • kuorrutusjuustoksi sinihomejuustoa
  • 1 (500g) kukkakaali
  • 2 rkl margariinia
  • vettä
  • maitoa tai osa kukkakaalin keitinlientä
  • tai
  • paahdettuja leipäkuutioita
  • vehnäjauhoja
Ohjeet
  1. Vaihe 1Huuhtele kukkakaali ja poista terävällä veitsellä siitä kova kanta kovertaen. Nosta kokonainen kukkakaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kukkakaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä.Vaihe 2Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon.Vaihe 3Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla.Vaihe 4Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä.0805

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit