Mainokset

Kuorrutettu sipulikeitto resepti

Mainokset

Kuorrutettu sipulikeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Kuorrutettu sipulikeitto
  4. 4 annosta
  5. 500 g sipulia
  6. 50 g margariinia (rasvaa 40 %)
  7. 5 dl vettä
  8. 1 kpl lihaliemikuutiota
  9. ¼ tl suolaa
  10. ¼ tl valkopippuria
  11. ½ tl timjamia
  12. 1 kpl valkosipulinkynttä
  13. 1 dl kuivaa valkoviiniä
  14. Kuorrutus
  15. 4 kpl paahtoleipäviipaletta
  16. 75 g juustoa (raastettuna)
  17. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Ruskista ne voissa
  18. padassa tai paksupohjaisessa kattilassa kullanruskeiksi.
  19. Lisää lihaliemi, suola, valkopippuri, timjami ja puserrettu
  20. valkosipulinkynsi. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  21. Lisää mahdollinen viini.
  22. Leikkaa leivän kovat reunat pois. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi
  23. kuutioiksi.
  24. Jaa keitto neljään uuninkestävään kulhoon. Ripottele leipäkuutiot ja
  25. juustoraaste päälle. Kuorruta keittoja hetki uunin grillivastuksen
  26. alla, kunnes ne saavat kauniin värin.
  27. Kuorrutetun sipulikeiton ohje löytyy 70-luvulla suositusta
  28. reseptilaatikosta. Reseptilaatikkoon kerättiin joka kuukausi uusi satsi
  29. reseptikortteja, jolloin laatikko täyttyi niistä hiljalleen.
  30. Reseptikortissa sanottiin sipulikeitosta näin: Silloin kun Pariisin
  31. halleja ei vielä ollut purettu, oli turisteilla ja vasemman rannan
  32. asukkailla tapana käydä siellä syömässä sipulikeittoa aamun varhaisina
  33. tunteina. Ja mikä maistuisikaan paremmalta talven tuivertaessa ulkona
  34. ja itse kunkin kaivatessa jotakin lämmittävää.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit