Mainokset

Lakka-calvadoshyytelö resepti

Mainokset

Lakka-calvadoshyytelö resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. 1 annosta
  4. 10 dl lakkoja
  5. 1½ dl vettä
  6. 9 dl hillosokeria
  7. ½ dl calvadosia
  8. Hyytymiskoe marmeladeille ja hyytelöille: Levitä ruokalusikallinen
  9. marmeladia kylmälle lautaselle ja anna sen jäähtyä (nosta vaikka
  10. hetkeksi jääkaaappiin). Vedä lusikalla vana marmeladiin. Jos vana
  11. pysyy, on marmeladi valmista. Jos marmeladi tai hyytelö ei ole
  12. hyytynyt purkissa parin vuorokauden kuluessa, keitä se uudelleen ja
  13. lisää joukkoon pektiiniä tai muuta hyytelöintiainetta.
  14. Valmista voimakas mehu keittämällä lakkoja hiljalleen vedessä noin 15
  15. minuuttia. Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi.
  16. Mittaa mehu kattilaan ja kuumenna. Lisää sokeri vähitellen, samalla
  17. varovasti sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja keitä
  18. sekoittamatta noin 10 minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa
  19. calvados joukkoon.
  20. Anna seoksen seistä 5 minuuttia ja kuori sitten pinnalle muodostunut
  21. vaahto pois. Jos kauhasta irtoavat viimeiset pisarat ovat venyviä, on
  22. hyytelö valmista purkitettavaksi.
  23. Kaada hyytelö kuumennettuihin pieniin lasitölkkeihin.
  24. Hyytelöön sopivat marjoiksi mitkä tahansa happamat marjat. Uusia
  25. vivahteita makuun saat erilaisilla alkoholeilla, yrteillä tai muilla
  26. mausteilla. Lakan ja calvadosin voit korvata happamilla omenilla ja
  27. kuivalla siiderillä.

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit