Mainokset

Lakka-valkosuklaakakku resepti

Mainokset

Lakka-valkosuklaakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 1 pv
  3. Lakka-valkosuklaakakku
  4. 15 annosta
  5. Pohja 1
  6. 3 kpl munaa
  7. 1 dl sokeria
  8. ½ dl vehnäjauhoja
  9. ½ dl ohrajauhoja
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. 1 rkl pikakahvijauhetta
  12. Pohja 2
  13. 3 kpl munaa
  14. 1 dl sokeria
  15. ½ dl vehnäjauhoja
  16. ½ dl ohrajauhoja
  17. 1 tl leivinjauhetta
  18. 2 rkl kaakaojauhetta
  19. 1 dl mantelilastuja
  20. Täyte
  21. 8 kpl liivatelehteä
  22. 5 dl turkkilaista jogurttia
  23. 400 g lakkahilloa
  24. 3 tl vaniljasokeria
  25. 1 kpl limettiä
  26. 4 dl kuohukermaa
  27. Kostutus
  28. ¼ dl vettä
  29. ¼ dl lakkalikööriä
  30. Kuorrutus
  31. 200 g valkosuklaata
  32. 1¼ dl smetanaa
  33. Leivo kaksi kolmen munan kääretorttupohjaa. Leivo ensin pohjalevy,
  34. jonka maustat pikakahvijauheella. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää
  35. vaahtoon varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän lävitse.
  36. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille, pellin päälle ja paista 225
  37. asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa puhtaan pyyheliinan päälle jäähtymään.
  38. Tee
  39. toinen samaan tapaan, mutta sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja ripottele
  40. taikinan päälle mantelilastuja ennen uuniin panoa.
  41. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta jogurtti hillolla
  42. ja vaniljasokerilla. Purista limetistä mehu ja kuumenna se kiehuvaksi.
  43. Liuota vedestä puristetut liivatteet kiehuvaan limettimehuun ja sekoita
  44. jogurttiin. Anna seoksen päästä jääkaapissa hyytymisen vauhtiin.
  45. Sekoita vaahdotettu kerma täytteeseen.
  46. Paina tähtimuotilla jäähtyneestä kaakaotorttulevystä tähtikuvioita
  47. koristeeksi. Käytä ylimääräiset palat kakkuun.
  48. Paina mokkainen torttupohja pyöreäpohjaiseen, kelmulla vuorattuun
  49. kulhoon (3 l). Leikkaa kaksin kerroin menevät reunat niin, että kulho
  50. vuorautuu tasaisesti.
  51. Kaada puolet täytteestä vuokaan, levitä sen päälle kerros
  52. kaakaolevypaloja ja kostuta ne vedellä laimennetulla lakkaliköörillä
  53. tai mehulla. Levitä päälle loput täytteestä. Painele pinnalle loput
  54. reunajäämät ja kostuta lopulla mehulla. Levitä kelmu päälle ja nosta
  55. vuoka jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
  56. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna
  57. jäähtyä. Vaahdota smetana ja sekoita sula suklaa mukaan vähitellen.
  58. Anna
  59. seoksen hieman rauhoittua.
  60. Kuorruta kakku seoksella ja painele pinnalle tähtikuviot koristeeksi.
  61. Viimeistele komeus tomusokerilla ja halutessasi limetistä raastetulla
  62. kuorella.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit