Mainokset

Lammas-riisipataLammasta kasvis-riisipetillä ( Qabili) resepti

Mainokset

Lammas-riisipataLammasta kasvis-riisipetillä ( Qabili) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Qabili
  4. 6 annosta
  5. 500 g lampaanlihaa (kuutioina)
  6. 3 dl vettä
  7. 1 kpl sipulia (paloiteltuna)
  8. 2 tl suolaa
  9. 4 dl pitkäjyväistä riisiä (basmati)
  10. 3 rkl sokeria
  11. 3 dl vettä
  12. ½ dl rypsiöljyä
  13. 1 tl suolaa
  14. 500 g porkkanaa
  15. 2 tl garam masalaa
  16. 100 g rusinoita
  17. 100 g manteleita
  18. 100 g pistaaseja
  19. Pane lihat kattilaan ja lisää vettä niin, että palat peittyvät. Lisää
  20. myös sipuli ja suola. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä.
  21. Huuhtele riisit kahteen kertaan ja jätä ne veteen pariksi tunniksi.
  22. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti, noin 15 minuuttia.
  23. Mittaa 2 rkl sokeria paistinpannulle ja paahda se ruskeaksi. Lisää
  24. pannulle vesi, öljy ja suola. Sekoita ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
  25. Kun riisi on kypsää, kaada se siivilään, valuta ja kumoa takaisin
  26. kattilaan. Lisää paahdettu sokerivesi ja sekoita varovasti. Peitä
  27. kattila kannella.
  28. Vuole kuoritut porkkanat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Paista
  29. porkkanasuikaleita ja garam masalaa öljyssä kuumalla pannulla noin 8
  30. minuuttia. Lisää pannulle rusinat ja 1 rkl sokeria. Sekoita ja kääntele
  31. joukkoon mantelit ja pistaasit. Tarkista maku.
  32. Lado ainekset kerroksittain tarjoiluastialle: riisi pohjalle, sitten
  33. lampaanlihat ja lopuksi porkkana-rusina-seos.

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit