Mainokset

Lammaskorma (Nalli korma) resepti

Mainokset

Lammaskorma (Nalli korma) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Lammaskorma (Nalli korma)
  4. 10 annosta
  5. ½ g sahramia
  6. 1 rkl vettä (ruusu tai keora)
  7. 1 dl rypsiöljyä
  8. 400 g sipulia (viipaloituna)
  9. 40 g cashewpähkinöitä
  10. 3 kpl tuoretta chiliä (vihreää, silputtuna)
  11. 2 kpl laakerinlehteä
  12. 1 rkl tuoretta inkivääriä (raastettuna)
  13. 1 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  14. 1 kg lampaanpaistia
  15. 2 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
  16. 1 tl garam masalaa
  17. 1½ tl chilijauhetta
  18. 1½ tl suolaa
  19. 3 rkl ruoanvalmistusjogurttia
  20. ½ tl jauhettua muskottipähkinää
  21. ½ tl kardemummaa
  22. 4 dl vettä
  23. 2 rkl limettimehua
  24. Liota sahramia keora- tai ruusuvedessä noin 15 minuuttia.
  25. Kuumenna puolet öljystä laakeassa kasarissa ja kypsennä sipuliviipaleet
  26. kullanruskeiksi.
  27. Lisää pähkinät ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat ruskistuneet.
  28. Nosta sipulit ja pähkinät pannulta pois. Kun ne ovat jäähtyneet,
  29. hienonna ne tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tahnaksi.
  30. Kuutioi lampaanliha.
  31. Lisää loppuöljyyn silputut chilit, laakerinlehdet, inkivääri, liotettu
  32. sahrami ja liotusliemi sekä valkosipuli, lampaanlihapalat, korianteri,
  33. puolet garam masalasta ja suola. Kypsennä seosta 10 minuuttia samalla
  34. sekoittaen.
  35. Laske lämpö ja lisää chilijauhe ja jogurtti. Kypsennä 3 minuuttia
  36. samalla sekoittaen.
  37. Kun jogurtti on imeytynyt kastikkeeseen, lisää sipulitahna, loput garam
  38. masalasta, muskotti sekä kardemumma ja anna seoksen tekeytyä pari
  39. minuuttia.
  40. Lisää vettä vähitellen ja kypsennä lihaa noin 3060 minuuttia tai
  41. kunnes liha on kokonaan kypsää. Mausta lopuksi limetin mehulla.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit