Mainokset

Lammaspyörykät

Mainokset

Lammaspyörykät
 
Aineosat
  • jauhettua maustepippuria tai nelimaustetta
  • öljyä
  • 400 g tomaattimurskaa basilikalla maustettuna
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 iso sipuli
  • 1 sipuli
  • 25 g voita tai margariinia
  • valkosipulinkynttä
  • 500 g jauhettua lampaanlihaa tai naudan paistijauhelihaa
  • 2 munaa
  • kermaa tai kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • (0,5 tl kuminaa tai kardemummaa hienonnettuna)
  • (1 dl kermaa tai smetanaa)
  • mustapippurirouhetta
  • 1 rkl roseepippureita
  • ¼ tl suolaa ja valkopippuria
  • vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • paprikaa
  • vettä
Ohjeet
  1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet monitoimikoneeseen. Lisää vesi ja kerma. Hienonna. Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita siihen sipulisilppu ja kaikki muut aineet. Vaivaa, kunnes taikina alkaa tarttua hiukan kulhon reunoihin.Muovaa taikina tangoksi ja jaa yhtä suuriin paloihin. Kastele kätesi kylmään veteen ja pyöritä palat pulliksi leikkuulaudalle. Paista ne öljyssä käännellen puoli pannullista kerrallaan paistinpannussa kauniin ruskeiksi.Lisää pannuun vesi ja peitä pannu kannella. Alenna levyn lämpöä ja hauduta pullia sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen.Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot ja sekoita hiukan ruskistaen. Lisää tomaattimurske. Sekoita ja kiehauta. Lisää lihapullien joukossa oleva vesi. Sekoita taas ja kiehauta.Kaada kastike lihapullien joukkoon paistinpannuun. Huuhtele tomaattitölkki pienellä vesimäärällä ja kaada sekin kastikkeeseen. Lisää joukkoon myös kuorittu sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes sipuli kypsyy. Lisää lopuksi kerma ja roseepippurit.Tarjoa lisänä perunasosetta.

Kuva galleriasta

kaali

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit