Mainokset

Lampaanfilee Timjaminen tapenadelammas resepti

Mainokset

Lampaanfilee Timjaminen tapenadelammas resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Timjaminen tapenadelammas
  4. 6 annosta
  5. 1 kg lampaanfileetä
  6. 2 rkl oliiviöljyä
  7. 1 kpl appelsiinia
  8. 1½ tl suolaa
  9. 1 tl mustapippuria
  10. 1½ dl tapenadea eli oliivitahnaa
  11. 1 dl tuoretta timjamia
  12. Tapenadea eli oliivitahnaa teet helposti itsekin monitoimikoneella
  13. tai tehosekoittimella. Mittaa kulhoon 3 dl kivettömiä mustia
  14. oliiveja, pari kolme anjovisfileetä, muutama teelusikallinen
  15. kapriksia sekä noin 1 dl oliiviöljyä. Lisää joukkoon vielä
  16. valkosipulinkynsi, tilkka sitruunamehua ja tuoretta basilikaa tai
  17. oreganoa. Anna koneen käydä kunnes seos on muuttunut tahnaksi.
  18. Tarkista maku. Tapenade säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa noin
  19. viikon verran.
  20. Käsittele lampaan ulkofileet (noin 3 kpl) kalvottomiksi ja sivele ne
  21. kauttaaltaan öljyllä. Pese appelsiini huolellisesti, raasta kuorta
  22. teelusikallisen verran ja purista puolikkaasta mehu. Leikkaa toinen
  23. puolikas ohuiksi viipaleiksi ja puolita ne. Sivele mehu fileille ja
  24. mausta suolalla ja pippurilla. Hiero pintaan appelsiininkuoriraastetta.
  25. Levitä reilu kerros tapenadea jokaiselle fileelle ja nosta fileet
  26. päällekkäin.
  27. Asettele päällimmäiseksi appelsiinipalat sekä reilusti timjaminoksia.
  28. Sido lampaanfileet puuvillalangalla kolmikerroksiseksi paistiksi ja
  29. nosta matalaan uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Työnnä
  30. paistimittari keskimmäiseen fileeseen ja paista 125 asteessa noin
  31. 60-asteiseksi. Anna timjamisen tapenadelampaan jäähtyä folion alla
  32. hetken, poista sitten lanka ja leikkaa annospaloiksi.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit