Mainokset

Lampaanpaisti

Mainokset

Lampaanpaisti
 
Aineosat
  • siivilöityä paistolientä
  • 1 prk demi glace -kastikepohjaa
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1 tl suolaa
  • muutama kokonainen valkosipulin kynsi
  • mustapippuria
  • 1 dl kermaa
  • kuivaa valkoviiniä tai lihalientä
  • tummaa kastikesuurusta
  • öljyä
  • 1 (2-2,5 kg) luuton lampaanpaisti (pakaste)
Ohjeet
  1. Sulata paisti jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Tee lihaan viiltoja ja työnnä niihin valkosipulinkynsiä. Nosta paisti uunivuokaan ja pistä paistiin paistomittari siten, että sen kärki ulottuu paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2–3 tuntia. Valele paistia kypsennyksen aikana muutaman kerran viinillä tai lihaliemellä. Paisti on sisältä punertavaa, kun sisälämpötila on 70 astetta ja täysin kypsä, kun sisälämpötila on 75 astetta. Valmista tahna sekoittamalla keskenään hienonnettu minttu ja öljy. Levitä tahna paistin pintaan noin puoli tuntia ennen kuin paisti on kypsä. Anna paistin levätä hetki ja valuta sitten paistoliemi mittaan. Lisää lihalientä tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon kastikepohja. Kuumenna liemi kattilassa, suurusta, lisää kerma ja mausta. Tarjoa lisänä perunoita ja keitettyjä kasviksia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit