Mainokset

Lampaanviulu

Mainokset

Lampaanviulu
 
Aineosat
  • 2 tl basilikaa
  • 2 ,5 kg lammaspaistia putkiluulla
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl minttua
  • 2 tl rosmariinia
  • 5 dl jogurttia
  • 1 kinkunpaistopussi tai muu suuri pussi marinoimista varten
  • 1 tl oreganoa
  • 1 kinkunpaistopussi paistamista varten
  • 2 tl mustapippuria
  • valkosipulin kynttä
Ohjeet
  1. Sulata paisti hitaasti jääkaapissa. Varaa sulamiseen n. 2 vrk. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee sulaneeseen paistiin viiltoja ja työnnä valkosipuliviipaleet lihan sisään. Sekoita suola ja yrttimausteet keskenään, hiero ne lihan pintaan ja työnnä osittain myös viiltokohtiin. Nosta paisti marinointipussiin ja kaada jogurtti pussiin. Sekoittele ja anna marinoitua 2 vrk jääkaapissa. Käännä pussia marinoimisen aikana. Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Avaa marinointipussi. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti suureen paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa yhteen kulmaan saksilla ilma-aukko. Kypsennä lammmaspaistia 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 75-82 asetta. Avaa pussi ja ota paistoliemi talteen jos haluat valmistaa siitä kastikkeen. Peitä paisti foliolla ja anna levähtää ennen leikkaamista. Valmista kastike paistoliemestä ja kermasta. Suurusta suurusteella tai vehnäjauhoilla. Lampaanviulun kanssa voit tarjoilla esimerkiksi rosmariinilla maustettua riisiä sekä minttuhyytelöä.

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit