Mainokset

Laskiaispullat

Mainokset

Laskiaispullat
 
Aineosat
  • 1 tl kardemummaa
  • tomusokeria
  • 2 dl kuohu tai vispikermaa
  • värillistä marsipaania
  • 3 dl maitoa
  • suolaa
  • 100 g margariinia
  • 25 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
  • vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • kananmunaa
Ohjeet
  1. Lämmitä maito. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen maitoon. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja se kannattaa lisätä jauhojen mukana. Riko muna ja sekoita se lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä loput voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös sokeri, suola ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Muotoile kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia. Kohota pullat peitettynä. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista ne 225 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani tasaiseksi levyksi. Ota levystä piparimuotilla kuvioita. Halkaise pullat, nosta kermavaahtoa ja marsipaanikuvio väliin. Nosta kansi päälle ja siivilöi tomusokeria pinnalle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit