Mainokset

Laskiaispullat, perinteiset

Mainokset

Laskiaispullat, perinteiset
 
Aineosat
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl vispi- tai kuohukermaa vaahdoksi
  • Koristeeksi raesokeria tai mantelilastuja
  • 1 dl maitoa
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • suolaa
  • 1 muna
  • 25 g hiivaa
  • vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia
Ohjeet
  1. Sulata kattilassa tai mikrossa margariini ja kaada sekaan maito. Kuumenna, kunnes seos on kädenlämpöistä. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon mausteet ja muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja leivo siitä 16–18 pientä pullaa. Nosta pullat pellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pullat sekoitetulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia 225 asteessa 10–12 minuuttia. Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia ja nosta lakit niiden viereen. Koverra lusikalla jokaisesta pullasta hieman sisustaa pois ja nosta se kulhoon. Raasta kulhoon mantelimassa. Sekoita joukkoon maitoa, jotta saat tasaisen seoksen. Täytä pullan kolot seoksella ja jaa päälle kermavaahto. Nosta lopuksi lakki päälle.

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit