Mainokset

Laskiaissputnikit

Mainokset

Laskiaissputnikit
 
Aineosat
  • 200 g margariinia tai voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kouhukermaa tai vispautuvaa vaniljakastiketta vatkattuna
  • maitoa
  • 1 kananmuna
  • vadelma- tai mansikkahilloa
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • mantelilastuja ja raesokeria
  • vehnäjauhoja
Ohjeet
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, mausteet, kananmuna sekä vehnäjauhot huolellisesti vaivaten. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja anna taikinan nousta lämpimässä liinalla peitettynä noin ½ tuntia. Jaa taikina 8-10 osaan ja osat edelleen kolmeen yhtä suureen palaan. Pyörittele säikeiksi ja letitä aina kolmesta säikeestä pieniä pullapitkoja. Nosta pitkot uunipellille ja anna pullien nousta lämpimässä noin 10 minuutin ajan. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla ja raesokerilla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Puolita jäähtyneet pullat pituussuunnassa ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla. Nauti heti esimerkiksi kaakaon kera

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit